Svänger småskönt

malcolm

Malcolm Holcombe ”Another Black Hole”  (Gypsy Eyes/Border)

Gillar du som jag rosslande manliga sångare vars röst tycks vara märkta av ett hårt leverne och tunnor av whiskey? Malcolm Holcombe är inte lika rosslande som Tom Waits, mer en lightversion av densamme. Soundet är country, folk, blues och svampfärgat. Jodå, Tony Joe White gästar med sitt karaktäristiska gitarrsound.

Malcolm stötte jag på förra året då han spelade in en platta av liknande slag men lite mer Nashvillesound. Denna gång bjuder han på ett mer sparsamt och rivsamt ljudlandskap på resan in i americanaland. Ibland med lagom rosslig sång eller bara recitation till en träskig groove.

Another Black Hole kommer väl inte att hämta hem några Grammies, men svänger småskönt ändå.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

03 2016

Your Comment