Soundtrack för en date

corb noah

Corb Lund ”Things That Be Undone” (New West/Border) 
Noah Gundersen ”Carry The Ghost” (Dualtone/Border) 

En del har det ena , en del har det andra. Ett fåtal har bägge. För att du inte ska tro att det här är någon gissningtävling eller någon gåta, ska vi nu försöka bena ut det hela. I grunden handlar det faktiskt om musik.
Corb och Noah två amerikanska sångare och låtskrivare som jobbar hårt på att nå ut till en större lyssnarskara. Corb Lund har gjort en del album tidigare och är en klart godkänd låtsmed, med en småsnuvig röst, som hyllar en bra melodislinga före känslan.
Noah Gundersen tillhör en annan genre. Han bygger sin musik och sitt uttryck i första hand på sin känsliga och återhållsamma röst.
Så när Corb Lund siktar in sig på den amerikanska countryradion, med sina melodihakar och skiftande tempon, så vänder sig Noah direkt till kvinnorna framför den öppna elden i skymningen med sina hudnära folkinspirerade visor.
Om det nu vore så att jag skulle välja ett soundtrack vid en date så vore Corb Lunds Things That Can Be Undone perfekt för en bilsväng på landet. Senare på kvällen i ett mer intimt hörn av soffan skulle de flesta av spåren på Noah Gundersens album bereda vägen för andra trevligheter.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

10 2015

Your Comment