Visar på vilket enormt utbud det finns

dubbel2

Amy Lavere/Will Sexton ”Hallelujah I’m a Dreamer” (Archer/Border)
Mandolin Orange ”Such Jubilee” (Yeproc/Border)

Två par sammanstrålar fast i olika studios, Amy och Will samt Emelie Andrew och Franz Marlin. Ljuv musik uppstår och inga skarpa kanter eller oväntade element stör den positiva och genomtrevliga stämningen.De båda albumen bjuder på musik som hör hemma i gränslandet mellan modern folkmusik och country. Such Jubilee är den mer countryinfluerade av de två. Mest på grund av att fioler och mandolin har en viktig del i instrumenteringen, men också genom Emelie Andrews eminenta röst.
Hallelujah.. albumet bygger mer på den moderna folkmusiken. Här står också Amy Lverens röst i större focus, eftersom hon sjunger leadstämmman mer. Will Sexton lägger understämmor och koncentrerar sig på sitt gitarrspel som är ypperligt, följsamt och läckert. I mina öron har detta album de något starkare låtarna.
Dessa två album visar på vilket enormt utbud det finns ’över där’ och visar också vilken musikalisk kvalite´ som finns. Så söker du vilsam, genomarbetad välspelad americana så spelar det ingen roll vilket av dessa album du väljer.
Måste jag välja blir det Hallelujah I’m a Dreamer.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

05 2015

Your Comment