Textad instrumentalmusik

los strait

Los Straitjackets and Deke Dickerson ”Sings Great Instrumental hits” 

Finns det instrumentala hits längre i Spotifiseringens värld? Eller har jag bara missat dom. Det skulle i så fall vara en lansering från någon storfilm eller tv-serie med ett megastort genomslag. För oss som har musikrötterna i sextiotalet var situationen med instrumental hits något helt annat, då härjade instrumentalband som Shadows, Ventures och svenska Spotnicks i våra hörselgångar.

I dag finns det lokalt fortfarande instrumentalgrupper som bär denna musikgenre vidare. Några av dem är hyfsat stora utomlands. Los Straitjackets  är av allt att döma USAs nutida hjältar på detta område. På detta album har de lierat sig med sångaren Deke Dickerson och framför många av de stora hitsen igen, – men nu med texter.

Ventures -Walk Dont Run och Perfidia, Bill Doggetts -Honky Tonk, Santo&Johnnys – Sleep Walk och min favorit  Apache- The Shadows/Jörgen Ingman.

Det är helt omöjligt att inte dra på smilbanden och dras med i detta galenskapens musiklekstuga. Sångaren Deke Dickerson är väl inte den bästa i branchen och det kan inte vara helt lätt att framföra en text till tempot i synthplågan Popcorn.

Detta är inget album som man sitter och lyssnar på upprepade gånger, men det duger alldeles utmärkt till att sätta fart på en fest och skapa lite musikalisk galenskap för stunden. Apache är en höjdare här också, med ett litet snitsigt rapinslag. Lugna Theme from a summerplace, Sleep Walk  och Perfidia har melodier som forfarande håller måttet.

Let’s Party !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

11 2014

Your Comment