Försiktigt skört

scott

Scott Matthews ”Home part 1” (San Remo/Border)

I vanliga fall är detta musik som jag borde gå igång på och gilla. Här finns melankolin och de lugna fina stämningarna i musiken. Den är felfritt framförd med välspelande akustiska gitarrer, plinkande pianon och en cello som väver drömmande toner.
Engelsmannen Scott Matthews som är en nykomling i mina musiköron sjunger med en försiktighet och skörhet i rösten som borde beröra mer än vad det gör. Han har ett stänk i sin röst av det som man brukar kalla blue-eyed-soul. Men här utan soulmusikens rakt i hjärtats bakgrundsfond. Man kan inte heller påstå att albumet Home part 1 är ett hastverk.
Både arrangemang och melodier håller en hög standard även om stor del av albumets innehåll som helhet saknar tempoväxlingar, som i sin tur kanske skulle bidra till en större variation. Så fortfarande förstår jag inte att Scott Matthews musik här inte fäster mer än vad den gör. Det enda som brukar hjälpa i liknande musikstunder är att lägga ner och återkomma längre fram med Home part 1.
Sagt och gjort.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

11 2014

Your Comment