Ruthie har DET

Ruth Foster – Promise Of A Brandy New Day

Ruthie Foster ”Promises of a brand new day” (Blue Corn/Border)

Det kan kännas en smula orättvist. Men varje gång detta album har spelats för kommande recension dyker Tracy Chapmans namn upp i meloditanken. Det finns lika många likheter som skillnader mellan dessa båda artister. Låt oss nu ägna det hela åt detta nya album med Ruthie Foster, vokalist och gitarrist. Hon är inget stort namn här i Norden eller Europa, vad jag vet. Musiken är en bluesbaserad mix som har ingredienser av gospel och folkmusik, allt rotat i amerikanska traditionen.

Detta album liksom hennes förra följer samma mönster. Det är genomarbetat och kompetent på alla sätt. Ruthie sjunger fantastiskt med både blueskänsla och soul. Det finns några bra låtar som sticker ut, inledande Singin´the blues och de mer akustiskt inramade Second Comin´ och Love. Hon spelar en gitarr polerat men snyggt. Ärligt talat så blir det inte bättre när Ruthie tuffar till det hela och ger sig in bluesrockens förlorade land. Är det en producent som Joe Henry eller T-Bone Burnett som kan bli hennes ”pojke med guldbyxorna”? För Ruthie Foster har DET, det är det ingen tvekan om. Tracy Chapmans nya album lär komma i november.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

10 2014

Your Comment