Ett pärlband av klassiska Kris-låtar

kris k

Kris Kristofferson ”An Evening with…live at Union Chapel in London” (Proper/Border)

Solo på scen med gitarr, munspel och sin karaktäristiska röst från den turné som Kris Kristofferson genomförde förra hösten. Denna liveinspelning som är gjord av Abbey Road-studions tekniker grika 26 september förra året, mixades och gavs ut tre dagar senare. Trettiofyra sånger finns här samlade från hans långa och framgångsrika singer/songwriter karriär. Utöver detta har Kris också filmat med framgång under många år.

Vill du ha en bra introduktion till Kris Kristoffersons musik är det här naturligtvis en guldgruva, för här finner du ett helt pärlband av klassiska Kris-låtar såsom Me and Bobby Mc Ghee, Sunday Morning Coming Down och Help Me Make It Trough The Night. Han gör också en lång radda låtar från sina senare album, som This Old Road.

Det är naturligtvis en magisk kväll i denna kyrka i London om man är på plats och kan avnjuta det hela. Kris verkar ha en publikkontakt som byggs upp efterhand, som nu en livespelning ska göra. Men att bara lyssna och inte få vara där blir lite tjatigt i längden utan ett band bakom. Rösten är skönt knarrig men efter trettio låtar håller inte det hela. Att ha med alla applådkaskader är heller inte bra för hörselnerven som blir uttröttad.

På albumet The Austin Sessions från 1999 finner du många av dessa Kris-hits med ett perfekt band i ryggen, då blir allt genast mycket bättre. Att Kris Kristofferson är en sångsmed av rang råder det ingen tvekan om. En favorit bland många avslutar denna recension. Inledningen av Sunday Morning Coming Down:

 ”Well I woke up Sunday morning, with no way to hold my head that didn’t hurt, and the beer I had for breakfast wasn’t bad, so I had one for desert”

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

10 2014

Your Comment