En musikvärld att koppla av till

bibb

Eric Bibb ”In 50 Songs” (Dixiefrog/Border)

På en trio i cdutgåva samlar Eric Bibb ihop 50 sånger som han brukar framföra i olika sammanhang. Blues, folkmusik och en aning gospel om man ska sammanfatta i korthet. Eric Bibb som ständigt turnerar världen över och för några år sedan gjorde en luciakväll oförglömlig i Va Ämterviks kyrka med känligt gitarrspel och en röst som värmde långt ut i den decembernatten.
Han har förmåga att anpassa sin röst till just det musikstycke han just då framför. Allt från Sam Cookes ljusa mjuka vibrato till en gammal bluesfarbrors härjade röst från bluesdeltat i amerikanska södern. Till detta lägger Eric Bibb ett gitarrspel som är ytterst följsamt och passande.
Bland dessa femtio Bibblåtar finns det en hög välkända alster, som Goin Down Slow i duett med Taj Mahal , Wayfaring Stranger och Drinkin’ Gourd.
50 sånger sköna att ha till hands när så kallade sommarplågor och annat musikotyg fyller radions vågor. Fly då till Eric Bibbs musikvärld och bli god och avkopplad igen.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

06 2014

Your Comment