Karaktäristisk rockröst vilande på norsk stråkbädd

Ian Hunter Strings Attached

Ian Hunter ”Strings attached – A very special night with…” (M.I.G./Border)

Från Oslo kommer detta livealbum från 2005 med Ian Hunter hans band och en stor orkester kryddad med snygga och maffiga stråkarrangemang. Huvuddelen av låtmaterialet är baserat på Ian Hunters balladreportoar, en radda av hans hits från Mott The Hoople och hans solokarriär.

På ett annat livealbum från London är Ians röst Tom Waitslik, men här har mr Hunter tydligen rensat rören och till och med kanske sjungit upp sig innan. Hans cockneyrockfraseringar är alltid sköna att höra för en sann Londonvän.
Kolla in coverversionen av A Nightingale Sang in Berkley Square eller hans egna Irene Wilde, Saturday Gigs, Michael Picasso och Rest in Peace.

Sen är det få andra rockstjärnor som bär mörka glasögon med samma självklara attityd som Ian Hunter. Givetvis finns All The Young Dudes och Roll Away The Stone med här i snyggt klädsamma versioner.

Sen kan man ju undra varför man har gett ut detta album nu? Det har några år på nacken, men för mig som stor Huntervän är det riktigt kul när han glider runt med sin karaktäristiska rockröst vilande på en norsk stråkbädd.

Har du inte läst hans klassiska rockbiografi Diary Of A Rockstar så har du något kul att se fram emot.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

05 2014

Your Comment