Tripp i countryrockland

canyon ryde

Canyon Ryde ”Free To Be” (Freedom Feat/Border)

Vänner och kamrater av den ibland utdöda genren countryrock. Det finns hopp och hjälp att få. Här och nu.

Dyker det upp något band som det här kallas det ofta för americana. Men för mig okända Canyon Ryde lirar countryrock och inget annat. Sången är country och popinfluerad och gitarrspelet håller högsta pop och rock klass, även om volymen är på fem eller sex istället för elva.
Detta band och musikkollektiv som bildades 2011 leds av Phil Lively-Musters. Här också den utmärkte singer/songwritern Peter Bruntell och som sidekick vid denna inspelning Gary Louris från Jayhawks. Man behöver inte tvivla på att kunskapen och känslan finns för denna genre.
På denna tripp i countryrocklandet är sadlarna och stövlarna blanka, solnedgången perfekt Hollywoodformad och inte ett damm eller sandkorn i sikte. Men låtarna är starka i sin form och växer så småningom, där de rullar fram i ett skönt avkopplande mediumtempo.
Arrangemangen och instrumenteringen är glasklar men när ljudbilden är förhållandevis låg gäller det att vara vaken så man inte missar en underskön orgelslinga eller ett snyggt pianopålägg. För att inte tala om alla gitarrfigurer som bubblar upp här och var.
Så är du vän av nämnda Jayhawks och Beachwood Sparks eller västkustpop/rock med countryinfluenser, så följ med på en Canyon Ryde.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

03 2014

Your Comment