Spännande och begåvat

neneh

Neneh Cherry ”Blank Project” (Warner)

Inledningen är magnifikt minimalistisk. Över en gles slagverksmatta svävar Nenehs röst med en klartänkt säkerhet och skönhet. Arton år har vi fått vänta på ett nytt soloalbum, jazzutflykterna med Cirkus och The Thing har visserligen fungerat mycket bra. Blank Projekt är ett samarbete med producenten Kirean Hadben. I vanliga fall och med en annan sångerska skulle jag nog inte låna ut mina ibland för traditionella musiköron till den ljudpark som hela tiden är i ständig rörelse vid sidan av Nenehs självklara röst. Det spelar ingen roll om det bjuds på brutalgitarrer i metallfabriken eller finstämd elektronika. Det är hennes röst som tar oss med på denna fantastiska voyage. Det är mörkt, hårt, spännande, vackert, sprött och begåvat så jag tror inte mina numera väl utträngda country/pop/jazzöron.

Jag erkänner med rätta att jag har slösat med de högsta betygen i år i denna spalt. Men nu är det oundvikligt, så jag plussar på till en stor och glasklar sexa.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

03 2014

Your Comment