Radioanpassad hårdrock utan det lilla extra

subztain

Subztain ”Conflict Solution’  (Egen release)

Det här är ett debutalbum av ett band som vill sååååå mycket. I grunden handlar det om snäll hårdrock med melodi som ledstjärna, men samtidigt vill bandet tydligen visa att de också har en farlig sida och slänger in näst intill growlliknande skriksång lite här och där. Det klär inte den här musiktypen så bra… Lägg till att radiorockriffen bitvis byter skepnad till metalriff och voilà; bilden av ett för spretigt album framträder klart och tydligt.

Nästan varenda låt ger mig känslan att jag har hört det förut; i radioskvalet man dagligen utsätts för i olika sammanhang. Efter några genomlyssningar utmärker sig i alla fall två låtar på ett positivt sätt, nämligen lite hårdare rockande Hold Me och fina balladen Lock You Up. De är inga utropstecken, men i alla fall bra låtar värda att lyssna på mer än gång.
Varför ”så mycket” som en betygstvåa då? Tja, lika lite som det går att blunda för att Subztain spelar radioanpassad hårdrock utan det lilla extra, går det inte att blunda för att hela paketet andas proffsighet. Det är välspelat och produktionen andas klass (trots att skivan enligt uppgift är inspelad under enkla förhållanden) och då kan helt enkelt inte en icke-musiker som undertecknad ta fram motorsågen. Alltså nöjer jag mig med en slö kantklippare.
Allt som allt en (knappt) godkänd albumdebut. Till nästa gång hoppas jag att bandet väljer vilken musikväg de ska ta, för att undvika tidigare nämnda spretighet.

Magnus Bergström

p.s. För den som vuxit ifrån Takida och vågar sig på att hårdare alternativ är Subztain rätta medicinen.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

03 2014

Your Comment