Lite bett men noll originalitetsfaktor

unguided-fragile

The Unguided ”Fragile Immortality” (Napalm/Border)

Rensång blir inte mycket bättre än så här och det är bara att tacka för uppvisningen av Roland Johansson (även gitarr). Om bara låtmaterialet hade haft det lilla extra så hade Fragile Immortality varit en mycket angenäm historia.
Utöver att musiken bara utmärker sig i korta stunder här och där (receptet hårt riff + growlvers + rensångsrefräng innebär noll originalitetsfaktor) utdelas ett rött kort för omslaget, som verkligen inte är snyggt.
På plussidan hamnar att för den som fastnat för Sonic Syndicate, men tycker att de är för snälla, så är The Unguided ett givet val. Visst handlar det liksom SS om melodisk death metal i snäll (radio)stil, men jämfört med vad dessa presterade på sin senaste skiva finns här mer bett rakt igenom. Å andra sidan finns det ändå gott om klämkäcka keyboardtrudelutter…
Männen bakom mix och mastring är Fredrik Nordström och Henric Udd i Studio Fredman och i vanlig ordning betyder det ett kristallklart ljud med perfektionism som ledstjärna.
Personligen tyckte jag bättre om debutskivan Hellfrost, men smaken är som baken så…

Magnus Bergström

Fotnot: För den som mot förmodan inte känner till det, så beror jämförelserna mellan The Unguided och Sonic Syndicate på bandmedlemmars släktskap och på att de varit med i båda banden.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

03 2014

Your Comment