Lovande debut

naked idol

Naked Idol ”Filthy Fairies” (Rascal Music Finland)

Naked Idol bildades 2006 i Espoo av ex-Lordimedlemmen Magnum. Under 2009 släppte de sin första radiosingel, ”My Weakness” som fick stor respons med att vara den mest önskade låten. Under 2013 signades de av Rascal Music Finland och släppte sin första kommersiella singel ”Boys of Summer” och har nu äntligen släppt sin efterfrågade debut-ep, ”Filthy Fairies”. På plattan har de även fått hjälp av Mr Lordi, som sjunger duett på ett spår, och Kita, ex-medlem i Lordi som slår på trummorna på två spår.

Hur ska man beskriva att det låter? Jo tänk såhär. Tänk att ni har Lordis musik, och ett uns med älvpulver från Michael Monroe, så har ni Naked Idols musik. Eller som de själva säger: ”Combination of big poppy choruses, grungy riffs and screaming leads.”

Om vi ska ta och diskutera musikernas insats en liten stund, så måste jag först och främst ge credit till deras gitarrist, Anti, som ger oss några riktigt trevliga gitarrsolon, framförallt i ”Devil Ridin’ Shotgun”. Sångaren gör en riktigt bra insats, han lyckas enligt min mening sätta känslan i musiken på ett sätt som gör att ”de menar allvar”. I övrigt tycker jag att det är ett bra framförande, de känns tighta och sammansvetsade.

De har totalt fem låtar på EP:n och alla skriker av potential. Det är en ganska rå produktion, något som passar helt utmärkt till den här typen av musik. Personligen måste jag ge en liten highlight till ”Shattered”, och ”Jane”.

Allt som allt så känns det lovande. Det är en lovande debut, och jag hoppas verkligen att vi får höra mer från dem inom en snar framtid.

Sara Köhler

Skivan finns att köpa här.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

11 2013

Your Comment