I bästa Harvest Moon-anda

israel nash

Israel Nash Gripka ”Israel Nash’s Rain Plans’ (Rootsy/Warner)

På sitt andra album efter utmärkta debuten Barn Doors And Concrete Floors satsar Israel på mer tillbakalutad musik. Detta är det hittills bästa Neil Younginfluerade albumet i samma anda som Harvest Moon och Prairie Wind. Senaste Neil-utgåvan med Crazy Horse skänkte alla fall inte mig några högtidsstunder med sitt 29 minuters gitarrmangel och heller låtar att tala om.
Men det här är riktigt bra med svepande steelguitar som håller ihop hela albumet. Israel sjunger mjukt och vemodigt och hans röst ligger långt bak i mixen, men dominerar ljudbilden ändå.
Melodierna finns där men tar en stund att upptäcka. Det som i musiken kan kännas lite jämntjockt i början, löser snart upp sig och denna ljuva countryrockvariant känns skön och varm som en fleecefilt i november. När Israel Nash Gripka står på scenen i Örebro den 15 november kommer i alla fall jag att vara på plats. Vi ses där om du är den countryrockvän som du utger dig för att vara.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

10 2013

Your Comment