Soundtrack till eftertänksamhet

anders-björler

Anders Björler ”Antikythera” (Razzia/Sony)

         Release: 6 nov

Den som kan hårdrock på sina fem fingrar vet att Anders Björler besitter stor kapacitet. Framgångarna med At The Gates och The Haunted talar liksom för sig själva.

Det är också med anledning av verksamheten i dessa metalorkestrar som en varning måste utfärdas: Antikythera är inte en skiva för den som kräver att allt ska vara metal. Låt istället de som förmår att uppskatta variation i musiklyssnandet svälja Antikythera med hull och hår.
Anders och hans ytterst kompetenta musikersällskap bjuder på instrumental småprogressiv och jazzig mjukrock á la filmsoundtrack. Förpackat i en klädsamt luftig och organisk mix signerad Tue Madsen i Antfarm Studio.
Skivans första halva förför lyssnaren med härliga saxofon- och gitarrkryddade Uncovering the Mechanism som utropstecken. Men andra halvan har det allra smaskigaste låtgodiset i och med fyrlingen The Saros Cycle, The Exeligmos Cycle, 223 och Decree of Canopus.
För egen del ser jag Antikythera som ett perfekt soundtrack till eftertänksamhet, under en stillsam paus från dagens stressade samhälle. Eller varför inte lägga sig på massagebänken och låta inledande Lost in the Depths påbörja en njutningsfylld inre resa… Njutningsmöjligheterna är helt enkelt många för den som tar sig tid att lyssna.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

10 2013

Your Comment