Garanterat ännu bättre live

linda ortega-tin star

Lindi Ortega ”Tin Star” (Last Gang/Pi/Border)

Varsågod här kommer en countrybrud från Canada som har drag under cowboybootsen på nya albumet Tin Star. Hon har ett countrytwang i rösten som skulle bära genom barsorlet en helgafton på ditt favoritställe The Golden Horn. Det är i det sammanhanget som jag tror att man bäst ska uppleva en countrytjej som Linda Ortega.
När hon drar ner tempot och lindar in rösten i balladstråkar låter det lite tunt och matchar inte alls andra kvinnor i samma musikfack.
Två exempel är Elizabeth Cook och Carrie Rodridquez . Men nu ska vi inte beklaga oss mer för Tin Star är ett utmärkt album med ett knippe bra låtar som är lätta att nynna efter en eller två genomlyssningar. För någon månad sedan gav Lindi en gratiskonsert i Stockholm och man kan alltid hoppas hon tar en tur uti landet nästa gång. Då kommer i alla fall jag att hänga på låset, för det här ska upplevas live.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

10 2013

Your Comment