En ung röst på väg att mogna

john lennon mc

John Lennon McCullagh ”North South Divide” (359/Border)

För det första kan man undra när man ska släppa fram debutanter i musikbranschen? Är det bra att ge dem chansen snabbt eller ska de sakta lära sig branschen och det ljuva livet som det innebär? I det här fallet har Johns föräldrar gett honom ett namn som verkligen förpliktar, och man kan ju fundera om han fått skivkontrakt på grund av namnet. Jag skulle nog tycka att det är en stor björntjänst att bli döpt efter en av rockmusikens största röster och personligheter.
Musiken på North Side Divide är närbesläktat med en ung Dylan eller en ettrig Donovan. Gitarr, munspel och en ung röst som håller på att mogna, men inte är färdig. Det gäller även låtmaterialet som visserligen är indränkt med passion och energi, men det mesta är karbonmusik som gjorts 359 gånger förut.
Jag tycker vi sätter John Lennon Mc Cullagh på tillväxt några år, sen kanske det kan hända stordåd. John Fullbright är ett sådant exempel.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

10 2013

Your Comment