Nu på svenska

crashnomadabroar

Crash Nomada ”Broar” EP 7″/Digital (Transnational Records)

   

Crash Nomada, som förra året släppte ett fint debutalbum som jag verkligen tyckte bra om, är nu tillbaka med en strikt limiterad 7” med fyra spår, utgiven endast i 100 exemplar (finns även digitalt på sedvanliga ställen, det är den digitala utgåvan jag lyssnat på). Den här gången har man valt att byta engelskan mot svenska men i övrigt känns allt bekant sedan debuten. Det Crash Nomada bjuder lyssnaren på är gypsy punk, något som påminner väldigt mycket om Gogol Bordello, det vill säga punk mixad med folkmusik från Östeuropa. Bytet av språk gör mindre skillnad tycker jag, visserligen gör svenskan som vanligt att det känns mer direkt, äkta och personligt, nomaderna låter dock lika bra på engelska som på svenska.

Jag tycker precis som förra gången om att Crash Nomada gör det på sitt eget sätt och mixar in allt som de vill ha med i musiken. När man gör det så väl som i detta fall är det en fröjd att lyssna på. Perfekt för resor genom ett regnigt land när det börjar skymma.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

06 2013

Your Comment