Konsten i att följa upp ett fenomenalt album

suloidde-diamanthund

Sulo & Idde ”Diamant Hund” (Legal/Sony)

Det finns mindre lyckade samarbeten inom musikvärlden, här ska vi bekanta oss med ett av de mer lyckade. Sulo som kommer från garagerocken och Diamond Dogs möter Idde som har varit inblandad i en massa musikaliska projekt de senaste 30 åren, och för min generation kanske mest känd för sin självklara roll som medlem i Lars Winnerbäcks band Hovet. ”Diamant Hund” är Sulo & Iddes fjärde skiva och följer upp den briljanta ”Kocksgatan Revisited” och den senare ”Skriv ditt namn i eld”.

Med platta nummer två, ”Kocksgatan Revisited” (som var söderromantisk med en filmisk Dylan-touch), skapade Sulo & Idde något magiskt. Speciellt på låten ”Det regnar över söder”. Skivan var sparsmakad enkel.

På ”Diamant Hund” är det dags att försöka följa upp något briljant och självklart men det är inte det enklaste, eftersom den nya kommer jämföras med det tidigare. På ”Diamant Hund” har man nu utvecklat soundet något med fler instrument och gästartister.

Vilket gör skivan något spretigare. Jag vet inte om jag tycker det är rätt väg att gå. Charmen fanns i det simpla enkla och avskalade.

På det hela taget tycker jag att låtarna känns något svagare. Och med detta sagt menar jag inte att materialet på ”Diamant Hund” är svagt på något sätt – jämför man den med andra artisters låtar skulle låtmaterialet hålla sig gott. Bästa spåren är ”Att bry sig om” som gästas av Staffan Hellstrand och skivans titelspår ”Diamant Hund”.

Jag gillar Sulo & Idde skarpt och ”Diamant Hund” är en bra skiva som jag rekommenderar alla att kolla upp, men gör även nerslag i tidigare släppet ”Kocksgatan Revisited”.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

06 2013

Your Comment