Finns mer att upptäcka under ytan

susanjamesdriving

Susan James ”Driving Toward The Sun” (Susan James Music/Border)

Välspelad kvinnig americana i den högre divisionen skulle väl vara kort-kort recension om man vill göra det lätt för sig. Välspelad kan hänga ihop med att Susan James samlat ihop ett gäng ädla musikanter som kan sin americana utan och innan efter att spelat med den eliten på ett stort flertal plattor.
Susan James kom med ett album härom året som gick mina hörselgångar förbi. Hon har en fullt godkänd röst men ändå sticker den inte ut och personifierar henne som sångerska. Det finns många andra i hennes division som har ett läge i rösten som omedelbart identifierar densamma. Bara för att ta ett utmärkt exempel nämner jag här Lucinda Williams.
Styrkan i detta album som man lätt kan missa om man lyssnar lite slarvigt på den polerade americanaytan sitter i Susan James texter som blottar ett pågående uppbrott från ett förhållande. Texterna ger bilder som andas mörker, melankoli och uppgivenhet. Om Susans grundidé med detta album var att polarisera mellan text och musik så har hon lyckats till fullo.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

06 2013

Your Comment