Svänger gott emellanåt

sven zetterberg mileage

Sven Zetterberg “Mileage” (Borderline/Border)

Sven Zetterberg fyllde 60 år i mars 2012 och han firar även 40-år som liveartist i år, och Sven debuterade i gruppen Telge Blues redan 1972. Senaste albumet från Zetterberg, ”Mileage”, som kom ut under november har han producerat själv och på albumets inledande spår, ”Love can go wrong”, kan man även höra ett gästspel av den legendariska organisten från Sir Douglas Quintet, Augie Meyers!

Denna musikaliska lussebulle från Sven Zetterberg är ju självfallet en bluesskiva, fast med vissa inslag av rockmusik och soul (som saffran och russin)! Gillar man blues och Sven Zetterberg, är detta bluesskivan just för dig! Själv har jag inte hört så mycket Zetterberg på skiva tidigare, men har i gengäld hört honom spela live ett par-tre gånger! Denna skiva tycker jag nog matchar vad man kan förvänta sig av Sven Zetterberg! Lugn blues och soul med sedvanligt bluesdarr på rösten, bluesgitarr a la Zetterberg, kompletterad med lite mer fartfylld blues kombinerad med diverse rockinfluenser i varierad grad! Ja, det låter som Sven Zetterberg helt enkelt!

Bandet som på skivan kompar Zetterbergs sång, munspel och gitarrspel, kallar sig för Rockarounds och består av Ingemar Dunker på trummor, Tommy Cassemar på bas, Calle Brickman på keyboards, samt Micke Finell på saxofon.

Skivans bästa låtar är enligt mitt tycke de båda blueslåtarna ”All my luck is gone” och ”Part time love”, samt de båda bluesrocklåtarna ”Hillbilly blues” respektive ”Kind of lonesome”, samt ett stycke bluesig rock som heter ”Tall dangerous and drunk”! Övriga fem låtar på skivan är väl också bra, om man nu gillar lugn Sven Zetterberg-blues med mycket darr på rösten, samt olika typer av slowblues! Personligen tycker jag att de mer fartfyllda låtarna är att föredra, men smaken är ju bekant olika! Godkänt blir det i alla fall och det svänger ju gott emellanåt!!

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

12 2012

Your Comment