Underbart, genialiskt och oemotståndligt

 

Magnum Bonum ”Varför kan inte du ta dagens som alla andra?” (Open Fly Records) 

Ni vet den där perfekta rock-LP:n ni drömt om på natten och bara önskat att någon gång få höra på det som kallas radio i en tid som vår när allt styrs av tönt-pop och totalt omusikalisk-rock.

Här är den!

MB:s specialutgåva (släpps endast i 100 exemplar!) har öppningsspåret ”Min frusna själ” som andas Cure och Thåström-artad sårbarhet ihop med mod/kärlek. En helt oemotståndlig rockballad som får alla att känna kylan inom sig men oxså värmen från alla goda saker i livet. Släpp den på singel för allt i världen!

”I date guy” är en av dom mognaste engelska låtar att framföras av MB och låter som om MB delat lägenhet med grupperna Wannadies och Jesus and Mary Chain.

Jag som bor/vuxit upp i Haninge förstår såklart ”En ny Ted Gärdestad” på det sätt som låten vill förmedla när den handlar om en Ica-tjej från just Haninge.

”Kärlek är ett substantiv” är en annan underbar rockballad som låter så som Kent och Jumper borde låtit då dom kom med sina första album. Men ingen av dom kan mäta sig med MB och texraden ”jag är fucking blåbärspaj”, som är bland det mest genialiska jag hört på länge i en rocklåt.

”Så mycket bättre” är skivans lugnaste ballad som är som en dröm medans vi får följa konflikternas skönhet hos ett omaka par i ”Tjafs” och ”Socker & salt”.

Även det sista nya spåret ”Du ljuger” är helt felfritt och dom nyinspelade versionerna av ”En kväll på Alibi”, på cd tidigare outgivna ”Maybe tomorrow” och live-spåret ”Loverboy” fungerar utmärkt

Jag har inte blivit så här glad för ett cd-album på över 17 år och detta kommer med all sannolikhet bli en storartad comeback för MB. Grupper som Noice & Roxette har misslyckats totalt med att förnya sig; riktiga magplask men här blev det raket upp till skyarna så att Gud fadern själv trodde han såg en raket högt över sig.

Alla nya låtar måste finnas med på kommande officiella albumet med MB för då kommer det nog sälja platina 100 ggr om …….ifall inte svenska skivköpare tappat all smak.

Länge leve MB säger jag bara.

Hjalmar Högberg

Fotnot: Så här skriver Mats Hedström själv på MB:s facebook: ”Vi är i replokalen på Odenplan om kvällarna för att skriva och arra dom låtar som saknas till plattan. Om allt går som vi vill så släpps den Feb- Mars. Sen blir det Folkparken till sommaren!”.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

11 2012

Your Comment