Rockveteraner med för många ballader

Aerosmith ”Music From Another Dimension!” (Columbia/Sony)

  

Samlings- och liveskivor finns det en hel del av när det gäller dessa välmeriterade amerikaner. Men det har varit långt mellan studioskivorna efter de produktiva 70- och 80-talen. Senast det begav sig var faktiskt hela elva år sedan. Spänningen är alltså stor på vad de kokat ihop på sin 15:e fullängdare…

Luv XXX rivstartar Music From Another Dimension! med ett skönt riff och en text som osar… Sex. Det är ju liksom så att sexfixerade texter är standard när Steven Tyler & co är i farten.

Utöver nämnda Luv XXX är det ärligt talat inte mycket som sticker ut och att ta bort några ”utfyllnadsspår” hade varit en välgärning. I synnerhet är det alldeles för många ballader för att det ska vara nyttigt för ett rockband. Det lysande undantaget är finfina avslutningsballaden Another Last Goodbye. som är en värdig avslutning och visar den bästa lugna sidan av bandet.

Duetterna Can’t Stop Loving You (med Carrie Underwood) och Freedom Fighter (med Johnny Depp) är säkert tänkta att stärka säljpotentialen utanför den trogna fanskaran. För egen del tycker jag bara att det känns onödigt; Aerosmith gör sin grej bäst på egen hand och behöver ingen ”stjärnhjälp”.

Music From Another Dimension! är inte en skiva som kommer att vara med på tio-i-topp-listan när bandets karriär ska summeras. Men visst; det är ändå ett bra försök att gå ”back to basics” i den digitala tidsåldern (man har till exempel använt sig av veteranproducenten Jack Douglas).

Och har man sålt över 150 miljoner skivor kan man faktiskt göra som man vill…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

11 2012

Your Comment