Melodiöst och öronvänligt

Band Of Horses ”Mirage Rock” (Columbia/Sony)

På detta album har Band Of Horses medvetet satsat på ett popigare och mer lätt tillgängligt sound än tidigare. De har väl aldrig riktigt tillhört americanamusikens släktgren av dysterkvistare, men detta var en överraskning i positiv bemärkelse.

För när många andra band krånglar till det efter fyra-fem album och försvinner in i skivbolagets mörkaste hörn, där de förmultnar och upplöses efter att utveckling istället blev en grym avveckling, så verkar Band Of Horses däremot satsa på att vara ytliga, melodiösa och öronvänliga. Det kräver då att låthantverket är så utmejslat och genomarbetat som det är här på Mirage Rock.

Sångstämmorna är sommarlätta och påminner om americanaförlagor från flydda tider, som gruppen America i Dumpster World, eller Jayhawksinspirerade How To Live. Upptempolåtar som Knock, Knock och Feud har en charmig  naiv sextiotalskänsla över sig. Bland många melodiösa höjdpunkter på Mirage Rock är avslutande balladen Long Vows och stråkindränkta Heartbreak on The 101 definitiva fullpoängare.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

10 2012

Your Comment