File under better than before

 

NOFX ”Self-Entitled” (Fat Wreck/Border)

Att NoFX är ett av världens största och mer betydelsefulla punkband har jag aldrig riktigt förstått mig på. Även om jag alltid har haft en respekt deras existens har deras nya skivor har tidigare bemöts med mer eller mindre en axelryckning. De har varit roliga och underhållande under tiden man lyssnat, men aldrig varit något som jag känt behov av att lyssna på igen. Ändring på detta kom egentligen förra året när man släppte en 10 tummare med gamla hardcorepärlor som betytt mycket för bandet själva. Därför är jag gladligen överraskad när den nya skivan ”Self-entitled” fortsätter i den intressanta banan. Antingen är det jag som ändrats och utvecklat min smak eller så har NoFX utvecklats litegrann på nästintill ohörbart sätt som påverkar min inställning till dem på ett positivt sätt. Vad som är helt klart är i alla fall att jag gillar den här skivan skarpt och bra mycket mer än tidigare fullängdare.

I låten ”72 Hookers” presenterar man en egen variant på hur man skulle kunna skapa världsfred och stoppa terrorism, genom sex. Låten är både trallvänlig och har en smått skrattretande text, vilket gör att den är med och tävlar om att vara en av skivans bästa låtar. Det finns naturligtvis flera låtar som är med och slåss om den titeln, för skivan är oväntat jämn för att vara NoFX. Men den låt jag tycker bäst om är ”I’ve Got One Jealous Again, Again”, som är en hyllning till punkscenen de senaste cirka 35 åren. Samtidigt som det är en skilsmässolåt, naturligtvis med NoFX vanliga egna humoristiska twist.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

10 2012

Your Comment