Party-garagerock för alla

The Shrine ”Primitive Blast” (Teepee/Border)

Mixen av garagerock och metal gör att The Shrine framstår som garagerockens svar på Spinal Tap. Där av framstår, de för mig, vid första lyssningen som ett skämt. Men ju mer man lyssnar ju mer uppenbart känns det att är primitiv och rå partygarage på fullt allvar. Primitive Blast är ett nio låtar kort album som klockar in på blott 31 minuter vilket känns helt perfekt, som det brukar sägas man ska sluta när man är på topp – därför känns nio låtar alldeles utmärkt för fler hade antagligen riskerat att dra ner kvaliteten på helheten. Skivan andas av en skön mix av 70- och 80-tals hårdrock, garagerock och punkrock. Eller för att citera bandets egna hemsida: ”Sonically speaking, Primitive Blast fuses the wilder riffs of your dad’s LP collection with the fury of a punk show getting busted by the cops.”

Det skateboardåkande bandet som kommer från Venice, Kalifornien, USA och levererar på sin hemsida en skön näst intill mystisk berättelse om sin uppkomst som fungerar lika bra som deras ”knytnävesslag i magen”-musik.

Äh, vad fan nu slutar jag att ordbajsa i den här recensionen och helt enkelt förklarar att jag är förälskad i den här skivan, vilket du säkert redan fattat. Vad finns det att inte älska med den liksom!?

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

09 2012

Comments are closed.