Onödig re-release

Kiss ”Destroyer – Resurrected” (Mercury/Universal)

    Release: 20 augusti

Ja, jag förstår att det är lika bra att börja med den givna frågan; är skribenten galen? Svar: Nej. Att Destroyer – Resurrected endast får en etta beror inte på musiken i sig utan på att det är en totalt onödig release.

Demonproducenten Bob Ezrin har fått tillgång till originalinspelningar för en uppfräschning av ljudbilden. Skillnaden mot originalet är att Gene Simmons basspel framträder tydligare men ändå inte mycket tydligare (i mina öron). I övrigt lär det krävas en värstingstereoanläggning för att höra eventuella förbättringar. Med andra ord är det uppskattningsvis en bråkdel av jordens befolkning som kan ta till sig förbättringarna och av dessa är troligtvis en bråkdel Kiss-fans.

Extramaterialet? Ett skämt. En tagning av Sweet Pain med ursprungsgitarrsolot. WTF? Och detta från en skivinspelning som det finns ganska gott om repetitions- och demomaterial från på diverse bootlegs. Nog kunde man ha bjussat fansen på några av dessa godbitar eller en extra cd/dvd med en livekonsert från Destroyer-turnén eller varför inte en extra dvd med en dokumentär om inspelningen. Ofattbart dåligt!

Hmmm, ja just det; skivomslaget är nu som det var tänkt från början och ser riktigt fräckt ut, men om det är bättre eller inte än originalet är en smaksak beroende på vilka kostymer man föredrar.

I ärlighetens namn måste jag till sist säga att musiken på skivan är värd en trea-fyra eftersom Destroyer inte utan anledning är en hårdrocksklassiker. Men det finns vassare ess i Kiss-katalogen…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

08 2012

Comments are closed.