Starka och tråkiga låtar

 

Doro ”Under My Skin – A Fine Selection Of Doro Classics” (AFM/Sound Pollution)

   Release: 6 juli

Tyska sångerskan Doro må vara den starkast lysande kvinnliga stjärnan på hårdrockshimlen, men det måste sägas att hennes skivor sällan har varit några fullträffar rakt igenom. Med andra ord borde en samlingsskiva vara perfekt – eller…?

Nja, med tanke på att starka låtar som All We Are (Version 2007) och Tausend Mal Gelebt samsas med tråkiga sådana som Always Live To Win och Celebrate (Full Metal Female Version) blir resultatet en ganska urvattnad historia.

Sedan har vi det där med de akustiska låtarna… Det finns de som sågar Doros samarbete med The Classic Night Orchestra jämns med fotknölarna. Medan andra – som undertecknad – tycker att sådana grepp bidrar till att bredda hårdrockens flora. I Rule The Ruins och Metal Tango passar utmärkt i denna tappning, medan Breaking The Law däremot känns väl mesig (att det handlar om versionen med enbart Doro på sång istället för Doro + Udo Dirkschneider hamnar ändå på pluskontot).

Även om fler rockiga spår inte hade suttit fel så är det lätt att konstatera att Doro har en mycket, mycket personlig röst som passar alldeles utmärkt i ballader.

Ömsom vin, ömsom vatten må vara ett slitet uttryck men det passar hur bra som helst när Under My Skin ska sammanfattas.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

06 2012

Comments are closed.