Kommer spelas flitigt i sommar

 

John Mayer ”Born And Raised” (Columbia/Sony)

Förra albumet Battle Studies var en snygg och bländade uppvisning i polerad amerikansk radiorock. Sedan dess har John haft problem med sin röst så vi har fått vänta på uppföljaren tills nu.

Born And Raised doftar det Laurel Canyon och sjuttiotalsinspirationen doftar lång väg, även om allt är ljudmässigt uppdaterat på ett utsökt sätt av producenten Don Was.

Det börjar med Queen of Carlifornia, där anslaget är lätt och stämsången vibrerar. Folkmusikinspirerade The Age Of Worry och radiovänliga singelvalet Shadow Days sätter agendan. Volymen på gitarrstärkarna är nedvridna till hälften och steelgitarrerna kvider lyckligt.

På titelspåret påminner det inledande  munspelet om Neil Youngs Heart Of Gold och gubbarna Nash och Crosby lägger  bakgrundsstämmor här och där.

Speak For Me är en småkul betraktelse där John konstaterar i texten, att om man skulle hamna på omslaget till Rolling Stone , så har det inte  lika stor status som förr.

Men John Mayer behöver nog inte oroa sig för Born and Raised är genomarbetad  in i minsta detalj och håller måttet väl, även om det finns ett par låtar som nog kunde ha fått stannat i studiomörkret.

John Mayer som för övrigt numera ser ut som en avlägsen kusin till Jack White, har ett hitalbum i Born And Raised som kommer spelas flitigt och växa musikaliskt under sommaren. Så bra är det.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

06 2012

Comments are closed.