Kaxig rock and roll

 

Danko Jones ”Bring On The Mountain” DVD (Border)

Denna dubbel-dvd är utan tvekan ett obligatoriskt köp för alla fans av kaxig rock and roll med glimten i ögat. Är den då något att ha även för den som gillar lättare/tyngre musik än rock and roll? Ja, för tusan! Danko är en citatmaskin av yppersta klass och jag kommer på mig själv att skratta högt mer än en gång under de 90 minuterna.

På första skivan återfinns dokumentären Bring On The Mountain i vilken Danko och basisten JC pratar mer eller mindre ingående om små och stora händelser i bandets historia. Intressant och underhållande på samma gång.

Men dokumentären får ursäkta; kortfilmen The Ballad of Danko Jones är snäppet mer underhållande. Storyn är i och för sig inte så mycket att orda om, en standarddeckarhistoria, utan dess styrka är att den är så estetiskt läcker. I love it! Och den har en inte så lite imponerande skådespelarlista med bland andra Elijah Wood, Ralph Macchio, Selma Blair och… Lemmy! Ja, och Danko Jones med bandmedlemmar förstås.

I själva dokumentären bjuds det inte på så värst mycket musik, istället finns det gott om den varan på skiva nummer två. Här trängs nämligen bandets alla 19 musikvideos och 14 svettiga liveklipp från starten till idag.

Att kolla in Bring On The Mountain är väl investerade minuter/pengar för den som tycker om bra dokumentärer i allmänhet och (hård)rock i synnerhet. Att merparten av musikvideorna är rent ut sagt skitläckra gör inte paketet mindre intressant, om man säger så.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

06 2012

Comments are closed.