Traditionell amerikansk heavy metal

VOZ ”Shadows of Death” (Music Buy Mail/Sound Pollution)

Release:  16 mars

Musik från Florida, USA brukar i hårdrocksvärlden i huvudsak innebära death metal. Albumdebuterande VOZ är ett av undantagen för här handlar det uteslutande om traditionell amerikansk heavy metal i Iced Earth-stil. Förresten; låt dig inte luras av ordet ”albumdebuterande” för flera av bandmedlemmarna har rutin i massor: Morrie Vozdecky, Shane French (ex-Jon Oliva’s Pain, Circle II Circle, Teer och Millenium), John Teer (ex-Teer) och Raven Blakkwell. Som extra krydda leverereras gästgitarrsolon av Pete Blakk (King Diamond) och Dave Garcia (Cage). Flertalet av låtarna är dessvärre snarlika och det gör att skivan aldrig riktigt lyfter. Men som tur är finns tre undantag som ger Shadows of Death relevans: Witch Hunter är cool metal i mid tempo med en skön refräng. Skivans bästa låt!

Darkness Reigns innehåller skivans bästa sånginsats av Morrie Vozdecky (tänk en råare version av Rob Halford á la Tim ”Ripper” Owens) och dessutom är gitarrsolot extra smakfullt. Heaven Cries börjar med ett skönt gitarrintro innan pratsång tar vid och därefter är det tung metal som gäller. De två sistnämnnda låtarna återfinns i slutet på skivan, så med andra ord gäller det att lyssna igenom hela paketet innan slutomdöme kan ges. Om VOZ är något för dig som läser detta? Det får du avgöra själv…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

03 2012

Comments are closed.