Snyggt, lättåtkomligt, vackert och förbannat bra

Stacey Kent ”Dreamer In Concert” (Capitol/EMI)

Stacey Kents vokala jazzmusik är lätt att ta åt sig. Den är lågmäld, lättlyssnad, snygg och oerhört effektiv. Det finns säkert en kategori människor som hör denna typ av musik och avfärdar det hela med att kalla det hissmusik eller muzak. Men det är att göra det lätt för sig i överkant. För den som nu tar sig tid, och verkligen försöker att lyssna med öppet sinne och öron öppnar Stacy Kent och hennes medmusikanter en liten musikskatt med livealbumet Dreamer In Concert, inspelat i Paris förra året.

Den amerikanska stora sångboken representeras på bästa tänkbara sätt i inledande klassikern It Might As Well Be Spring, It´s Wonderful och They Can´t Take It Away From Me. Bossanovakungen Antonio Carlos Jobim bidrar med Water Of March och Dreamer. Stacy Sjunger lika ljuvt  småsvängigt och stämningsfullt på portugisiska i  O Comboio och byter till franska i Samba Saravah och Jardin D´HiverCorcovado och The Best Is Yet To Come är kanske albumets två bästa  spår. Här får också Stacys saxspelande man Jim Tomlison  en chans att visa upp sig. Jazz behöver alltså inte var svårt. Det kan var som här. Snyggt, lättåtkomligt, vackert och förbannat bra !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

03 2012

Comments are closed.