Profillöst

Neal Casal ”Sweeten The Distance”  (Fargo/Playground)

Det är svårt och förstå hur en så kompetent och driven musiker, låtskrivare och sångare som Neal Casal kan låta så anonym och slätstruken på album efter album. Hans musik andas som vanligt ett luftigt LA sound som grundades bland annat av Jackson Browne, America och senare Eagles.

På sista tiden har Neal agerat  förstegitarrist i Ryan Adams band och visst hörs det att han är en utmärkt  strängbändare i västkustskolan. Sjunger gör han känsligt och alla bakgrunder är genomarbetade i minsta musikskrymsle. Var fallerar det hela då ? Låtarna är svaret. De är fyllda med ingredienser men ändå helt profillösa. Så kan vi inte ha det när det finns så mycket bra att välja på i samma genrer.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

03 2012

Comments are closed.