Musik som kan hjälpa dig genom vintermörkret

AA Bondy ”Belivers” (Fat Possum/Border)

Det här är inte partymusik till förfesten, utan kanske mer musik för dagen efter festen när du halvligger i soffan och softar. Det är inte heller musik för soliga och varma sommardagar, utan passar bättre när regnet sköljer ner eller snöstormen viner så där hemtrevligt som den gjorde förra året.

AA Bondys sololalbum skulle kunna vara producerat av Eno. Det som imponerar mest är den välstrukturerade enhet som håller ihop över alla de tio spåren.

Svärtan som omfamnar detta album har här olika grader. De första spåren The Heart Is Willing och Down In The Fire (Lost Sea) har tillsammans med den avslutande trion sånger den djupaste svärtan.

Här finns vissa  musikaliska element som påminner mig om åttiotalets svarta synthträsk. Men på ett positivt sätt. Däremellan, bland annat Skulls & Bones och Surfer King visar AA Bondy på en något ljusare sida där melodistrukturerna i låtarna kan skönjas tydligare och tempot är något högre, utan att för den skull kunna benämnas popmusik. Men mest förtjust är jag nog i drömska DRMZ med sin sirligt plockande steelgitarr.

Albumet Belivers och AA Bondy kan till och med hjälpa dig igenom vintern. Musikens kraft kan vara stor som du vet, om den används på rätt sätt.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

02 2012

Comments are closed.