Farbror vilse i Disneyfabriken

Brian Wilson ”In The Key Of Disney” (Disney/Buena/EMI)

Farbror Brian verkar ha gått vilse i Disneyfabriken på detta album som kanske är meningen som ett julalbum eller en barnskiva för stora och mindre barn. Egentligen är jag inte förvånad att Brian gör ett sånt här album. För mellan hans stordåd i musikvärlden blir det en och annan svacka. Han har här plockat ihop en samling filmlåtar från bland annat Djungelboken, Lejonkungen och Snövit som han och hans band beachboysifierat så där lite lagomt. Inte lika sublimt och skickligt som det brukar vara. Undrar om farbror Brians arrangörshjärna Van Dyke Parks är inblandad denna gång.

Visserligen är det trevligt men inte så genialt glimrande som farbror Brian har skämt bort oss med genom mästerverken Pet Sounds och nyligen återutgivna Smile.

Men det är klart jag fördrar farbror Brians version av When You Wish Upon A Star framför Benjamin Syrsas på julaftonskvällen. Alla andra dagar på året lirar jag Surf´s Up från Smile .

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

01 2012

Comments are closed.