En seg sörja

Elitist ”Fear in a Handful of Dust” (Season of Mist/Sound Pollution)

Härligt minimalistiskt omslag och 11 låtar med en speltid av 34 minuter. Som upplagt för en rejäl dos av aggression från nykomlingarna Elitist med andra ord. Vad man får är i stället 34 minuter av något slags doomig sörja, av skivbolaget benämnt sludgecore. Väldigt mycket sludge och lite core, får jag säga. Allt mal på som en sörja och man märker inte ens när en låt slutar och en ny börjar. Jag vet inte vad låten Slowly fucked and force fed handlar om eftersom sångaren kväker som en groda, men den sammanfattar i alla fall känslan av att lyssna Fear in a handful of dust. Något som är bra överhuvudtaget? Howling wind sticker ut och piskar på med den aggression som bandet lyckas trolla bort i övrigt. Här har Season of Mists vanligtvis effektiva kvalitetskontroll fallerat.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

01 2012

Comments are closed.