Västkustrock med strålande sång

Crossfade ”Secret Love” (Songwork/Sound Pollution)

Tänka sig att det svenska – för den breda massan – okända västkustrockbandet Crossfade slår band som Def Leppard och Metallica med hästlängder. Alltså när det handlar om tiden det har tagit för bandet att spela in andra skivan Secret Love: sju (7) år. Ja, du läste rätt! Sanningen är väl att bandet jobbat med skivan från och till under dessa år, beroende på hur man haft det med andra engagemang.

Göran Edman (ex-Yngwie Malmsteen) passar alldeles utmärkt bakom mikrofonen och det märks att Crossfade ligger honom varmt om hjärtat för han sjunger med inlevelse och gör sitt yttersta för att varje ord ska nå ut till lyssnarna. En annan bandmedlem som sticker ut är Lars Hallbäck, vars gitarrsolon rakt igenom är av absolut världsklass.
Efter ett antal lyssningar är det A Wonderful Illusion, Secret Love, Brave New World och Don’t Ask Me Why som får öronen att trivas lite extra.

För den ljudintresserade är det värt att notera att skivan spelats in i formatet 96khz/24 bit = något utöver det vanliga. Och eftersom det har funnits tid att putsa ordentligt på låtarna så har endast helt perfekta tagningar fått plats på skivan.

Ironiskt nog är det ovan nämnda perfektion som gör att skivan tappar lite i styrka då den bitvis känns väl tillrättalagd.

Avslutningsvis kan jag inte låta bli att ställa en fråga: Hur lång tid det tar för nästa Crossfade-skiva att se dagens ljus…?

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

12 2011

Comments are closed.