Jerka…still rockin’

Jerry Williams ”Alright” (Universal)

Allas vår Jerry ”Jerka” Williams har släppt sitt första album på nio(!) år. ”Alright” spelades in live, alltså sång och musik samtidigt i legendariska Atlantis-studion.

Att Jerry trivs med sina musiker och producenten Mikael Herrström märks. Skivan är mer rock-a-billy än rock, men givetvis klarar Jerry detta utan problem.

Hans tolkning av Corinna, Corinna är ett av höjdarspåren. Nära, varmt och passar hans röst perfekt. Och ”Cancel the wedding”, skriven av Eva Eastwood, är kanske hans bästa ballad sedan ”Vintersaga”. Sedan finns ju alla ösiga låtar i bästa Jerka stil, som klassiska ”Pepparmint Twist”. Man kan se Jerrys högerben darra och armarna flaxar när han släpper loss.

Skivan bjuder dessutom på inte mindre än 16 spår, vilket vi skivköpare tackar för. Och som Jerry själv säger vad förhoppningen är med plattan: ”Att skivbolaget får sälja plattan vilket leder till mer gig för mig. Så man får lira.” Det ser vi fram emot Jerka!

Conny Eklund

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

12 2011

Your Comment