Hyllning framförd med djup respekt

Slowman & Friends Play Hendrix  “Hey Jimi(Slow Records/Hemifrån)

Bakom namnet Slowman döljer sig bluesgitarristen och sångaren Svante Törngren som släppte sitt första egna album i slutet av oktober 2008.

Sedan slutet av 1980-talet har Slowman spelat bluescovers i en mängd olika konstellationer och blivit en välbekant profil på Stockholms pubscener, där han bland annat har uppmärksammats för sina Hendrix-tolkningar.

På denna skiva, ”Hey Jimi”, medverkar förutom Slowman själv på sång och gitarr, även Stefan Rosén på trummor och Bengt Alm på bas!

Hendrixlåtarna på skivan är enligt följande: ”Fire”, ”Purple Haze”, ”Manic Depression”, ”Red House”, ”Bold As Love”, Vodoo Child”, Foxy Lady”, Little Wing”, ”The Wind Cries Mary”, Crosstown Traffic”, samt “Angel”.

Till detta kommer själva öppningslåten på albumet, ”Electric Angel”, som är skriven av Slowman själv, men även detta egenkomponerade alster låter som en klockren Hendrix låt! Imponerande!

Gillar man Jimi Hendrix, så gillar man troligtvis även denna musikaliska hyllning. Det låter äkta, seriöst och genuint på alla sätt och vis! Jag skulle inte kalla detta för en skiva fylld med Hendrix-covers, utan snarare en hyllningsprodukt framförd med djup respekt! Slowman och hans vänner fångar in Hendrix på ett mycket kompetent sätt med sin välbalanserade blues/bluesrock. Slowman’s tolkning fångar verkligen in Jimi Hendrix ursprungliga själ där den befann sig någonstans i skarven mellan sextio- och sjuttiotalet!

Jo, jag gillar detta!

Hej Jimi – Lyssna och njut i din rock’n’roll-himmel!

A love and tribute project to honour the fact that Jimi’s music lives on even if the genius himself died 40 years ago” 

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

12 2011

Comments are closed.