En fullt godkänd julkänsla från Irma och Uno

Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller ”December – En Svensk Jul” (Universal)

Denna duo bjuder oss på en skönt avslappnat julskiva med klassiker och en hel del bra nyskrivet material.

Här hittar vi Stilla Natt i en avskalad snabbare akustisk version än vad vi hört tidigare. En annan klassiker När Det Lider Emot Jul framförs i en varm nedtonad version. Anslaget är enkelt akustiskt och Irmas och Unos röster väver snyggt tillsammans fram en fullt godkänd julkänsla. Här finns också en handfull nyskrivet material som håller bra i sammanhanget.Viska En Bön, När Julen Rullar Över Världen och julbossanovan En Vinterpromenad. Stunder Av Lycka är en Leonard Cohen-komposition som jag  inte kommer på vad den heter i original just nu, men tolkas känslosamt av Irma.

Summan av julkardemumman blir att detta är ett utmärkt julmusikalternativ att testa i år.

Bengt Berglind

 

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

12 2011

Comments are closed.