Aggressiva OCH mjuka tongångar

Straight Line Stitch ”The Fight Of Our Lives” (Spinefarm/Universal)

Det finns positiva överraskningar. Och så finns Straight Line Stitch – snacka om MYCKET positiv överraskning!

Jag är 100 procent ärlig när jag skriver att när jag fick The Fight Of Our Lives i min hand (pris ske Gud för att det fortfarande finns skivbolag som skickar ut riktiga skivor) hade jag aldrig någonsin hört talas om bandet. Jag tänkte bara något i stil med ”skivbolaget Spinefarm har ju några sjyssta band i stallet så det är nog ganska bra”. Ganska bra? Mycket bra! Eller OMG* som det heter nuförtiden.
Modern metal med massor av aggression blandat med mjuka, känsliga tongångar. En balansgång som kan vara svår att hantera men det här är bandet som visar exakt hur bra denna kombination kan bli när det görs på rätt sätt.

Bakom mikrofonen har bandet en otrolig tillgång i Alexis Brown som varvar skriksång á la The Dead Eye-Dolving (The Haunted), growl och vanlig sång på ett övertygande sätt. Ja, Alexis är utan tvekan något utöver det vanliga och en av hårdrocksvärldens största röstprofiler. Det är nästan så att man blir förälskad…

Att utse favoritlåt(ar) går bara inte utan jag konstaterar bara att de tre första låtarna är hur j-la bra som helst. Dessutom är det uppfriskande med Cold Front som i detta sammanhang närmast kan liknas vid en ballad.

Ingen låt är dålig men No Tomorrow och Never Surrender är minst bra. Refräng respektive vers känns helt enkelt för ”snälla” för att platsa på skivan. Det är också detta som hindrar mig från att dela ut en fullpoängare; rensångspartierna borde helt enkelt vara färre.
På något sätt känns det också bra att gå och hoppas på att nästa Straight Line Stitch-release ska vara ännu bättre. Så underbart det är med nya musikfavoriter!

Magnus Bergström

*OMG = Oh My God

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

12 2011

Your Comment