Yes kan fortfarande flyga högt

Yes ”Fly From Here” (Frontiers/Cosmos)

Fly From Here är det tjugonde studioalbumet från engelska proggrockbandet Yes. Det är första albumet sedan Magnification från 2001 och det första med sångaren Benoît David. Plattan är producerad av Trevor Horn som även låg bakom gruppens senaste stora  framgångsalbum 90125 från 1983.

Nya albumet har tagit sin titel från huvudspåret ”Fly From Here” som är en 25-minuters låt indelad i sex partier. Låten var ursprungligen skriven av Trevor Horn innan denne började arbeta med Yes 1980. Plattan har nått trettionde platts på Englandslistan och trettiosjätte plats i USA. Fly From Here är ett helt godkänt album som visar att herrarna fortfarande kan och nye sångaren Benoît David fyller med bravur i manteln efter legendariske originalvokalisten Jon Anderson.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

11 2011

Your Comment