Macs musikaliske mästare

Lindsey Buckingham ”Seeds We Sow” (Eagle Rock/Playground)

Fleetwood Macs musikaliske häxmästare Lindsey Buckingham har vid sidan av sin huvudgrupp sedan 1981 släppt soloskivor som ytterligare förstärkt hans position som en av popens egensinniga avantgardister. Samtidigt som han också är en av kreatörerna bakom en av historiens mest sålda album i och med Fleetwood Macs megasuccé Rumours från 1977.

Buckingham har under 2000-talet släppt en svit med smakfulla men knappast superkommersiella soloplattor (Under the Skin, 2006 och Gift of Screws, 2008) som nu kröns med senaste alstret Seeds We Sow. Plattan är producerad av Buckingham, inspelad i hemstudion och släppt på eget skivbolag. Bra karl reder sig själv. Och låtarna reder sig också. Det är vackert, intrikat och känslostarkt. En mogen mästares hantverk. Låten ”Stars Are Crazy” är ett av paradexemplen på detta.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

10 2011

Your Comment