Blandar nyskapande med traditionell thrash metal

Warbringer ”Worlds Torn Asunder” (Century Media/EMI)

Warbringer är ett av de nyare banden som har lyckats skapa något nytt samtidigt som man har bevarat den gamla hederliga thrashen. Banden idag har annars en tendens att låta väldigt lika även om jag tycker att den svenska scenen är bäst för tillfället med namn som Raging Steel, Entrench, Immaculate, Antichrist… 

Warbringers tredje album “Worlds Torn Asunder“ är en vändning. Min första tanke när jag lyssnade var: “Ännu en halvbra, ny thrashskiva som man tröttnar på efter andra lyssningen”, men efter några varv i spelaren märker jag att den är mycket roligare och intressantare än många andra skivor från dagens scen.

Här finns mycket mer variation. Lugnt, tungt, hårt, melodiöst, gungigt, thrashigt, ösigt och snabbt! Så klart är det det snabba som dominerar. På vissa håll kan man även få lite proggresiva vibbar med lite tekniska partier. I slutet av albumet kommer de lugna partierna mer och mer men det leder alltid till något tungt eller snabbt. Sångaren John Kevill skriker och låter arg hela skivan igenom och hans kollegor på gitarr spottar ur sig vassa och tekniska riff som får mig att tänka på bränt plektrum.

Skivans bästa stunder är när låtar som “Wake up… Destroy”,  “Shattered  Like Glass”,  “Savagery” och den något mer melodiösa “Treacherous Tongue” ljuder i högtalarna.

Tillsammans med några av de svenska thrashbanden har Warbringer lyckats göra ett intressant och bra album som blandar nyskapande med traditionell thrash metal. Du som gillar hårda thrashskivor med ös så det räcker borde ta och kolla upp “Worlds Torn Asunder“ direkt!

Erik Kristhammar

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

10 2011

Your Comment