Imponerande comeback från en av countryns singer-songwriters

Matraca Berg ”Dreaming Fields” (Dualtone/Border)

En låtskrivarveteran gör comeback efter fjorton år med ett eget soloalbum. Hennes röst har jag aldrig hört tidigare vad jag vet. Namnet däremot har dykt upp som låtskrivare åt Dusty Springfield, Linda Ronstadt, Dixie Chicks och en hög andra artister.

Nya albumet Dreaming Fields är en ovaligt stark comeback. Musiken bär spår från den amerikanska söderns alla musikaliska uttrycksmedel på ett ganska återhållsamt sätt och har en struktur och stadga som imponerar.

Sen var det här med rösten, som jag gärna brukar återkomma till. Här påminner Matracas röst om ett moget milt årgångsvin från södra Californien. Samtidigt bär hon med sig en lång erfarenhet i livets hårda låtskrivarskola i countrymusikens Mecca, Nashville, som hon så väl omsätter i sin musik.

Albumet är inspelat med en liten grupp vänner och medmusiker och är självproducerat. Tempot är ofta lugnt utan att bli såsigt. Titelspåret Dreamin Fields är snyggt inramat med cello. Fall Again, Silver and Glass och If Had Wings är potentiella hits och kommer med stor säkerhet att dyka upp på andra artisters kommande album.

Matraca Berg är en sångare och låtskrivare av hög rang i det vida americanafacket. Hoppas det nu inte tar fjorton år till nästa comeback.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

09 2011

Your Comment