För tankarna till en tidig Roddan

Jon Allen ”Sweet Defeat” (Monologue/Border)

Visst är det skönt för musiksjälen när man vet sig  ha fyndat i skivfloden. Dead Mans Suite var titeln på den för mig okände engelsmannen Jon Allens förra album som inköptes på inrådan från musikmagasinet Mojo.

Nu är det dags för uppföljaren Sweet Defeat. Då som nu är det Jons röst som står för det mesta av behållningen. Den har en inneboende känsla och en lätt raspighet som för tankarna till en tidig Roddan runt tiden för Gasoline Alley. Men det är ingen copycat vi har här utan en särdeles bra sångare och tillika låtskrivare som står på egna musikaliska ben. Musiken är inte nyskapande på något sätt utan flyter snyggt fram med pop, soul och countryinfluenser i botten. Tempot är sommarlojt och inledande Joanna, titelspåret och No One Gets Out Of Here Alive borde alla ligga på radions alla spellistor hela sommaren.

Jon Allen skriver också ett knippe utmärkta ballader som Broken Town, Think Of You och Last Orders. Undrar förresten när de plockas upp av andra artister. Jon Allen har för mig allt som behövs för en garanterat skön musiksommar. Det kan gälla dig också så varför inte kolla in de båda albumen Sweet Defeat och Dead Mans Suite.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

08 2011

Your Comment