Fantastiska poppärlor

The Vaccines ”What did you expect from the Vaccines” (Columbia/Sony)

Det har gått fort för brittiska The Vaccines. De bildades för bara ett år sen och har redan hunnit slå igenom och släppa sin debutskiva på ett stort bolag. Superhypade med andra ord.

Men The Vaccines lever verkligen upp till hypen. Debutskivan är en fantastisk samling poppärlor. Allt från den Ramones-doftande debut singeln ”Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra) och monsterhiten ”If you wanna” till långsammare ”Wetsuit” och ”A lack of understanding” hjälper till att binda ihop den här skivan.

The Vaccines är raka, direkta och ärliga och skriver poplåtar som träffar en direkt.

Jag kom först i kontakt med bandet genom låten ”Post Break-Up Sex” i början av året, den har sedan dess rullat på min stereo konstant och den är fortfarande lika bra, det måste ju säga något om The Vaccines briljans.

Det finns ett par låtar mot slutet på plattan som inte riktigt håller samma höga klass som första halvan och därför drar ner betyget något.

Jag väntar spänt på att se om bandet fortsätter leverera i framtiden eller om de brinner ut lika fort som de slog igenom. Jag tror i alla fall att den här skivan kommer att fortsätta rulla på min stereo en lång tid framöver.

Marcus Johansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

07 2011

Your Comment