Energisk ’indierockelektro’

Does It Offend You, Yeah? ”Don’t Say We Didn’t Warn You” (Cooking Vinyl/Cosmos)

Does It Offend You, Yeah? är ett band från Reading, England. Don’t Say We Didn’t Warn You är deras andra album efter debutalbumet You Have No Idea What You’re Getting Yourself Into som släpptes 2008. Detta band sägs vara kända för sina liveshower och det kan jag säkert instämma med trots att jag ännu inte sett dem live. Musiken skvallrar ändå om att detta nog kan vara en riktig maffig liveupplevelse.

Efter en första lyssning på detta album kan man mest tycka det låter som ett slags skränig electrorock men under andra lyssningen gillar jag det mer och mer. Under de två första låtarna We Are the Dead och John Hurt kommer jag på något sätt att tänka på ett av mina favoritband The Mars Volta och vid närmare eftertanke är det väl den uppskruvat tungsinnade energin som är likheten. Vissa låtar lutar mer åt hur andra mer traditionella indierockband låter nuförtiden medan andra låtar bjuder på mer urballad electrorock med inslag av hiphop och mer dansanta beats. Instrumentallåten Yeah är bara den i en klass för sig. Man blir inget annat än peppad.

Bästa spår: We Are The Dead, John Hurt, Yeah, The Monkeys Are Coming och Wondering.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

07 2011

Your Comment