Den bästa hårdrocksskivan jag har hört hittills i år

Badmouth ”Heavy metal parking lot” (Rambo/Sony)

Redan på 90-talet spelade Chris LeMon och Mike Hill tillsammans i ett band som hette Yankee Rose, men det var först för tre år sedan som de samlade ett par kompisar och spelade in låten ”Pedal To The Metal”, som de öste upp på MySpace. Folk började prata om bandet och fanbasen fanns främst i USA, Storbritannien och Tyskland. Efter ett radikalt medlemsbyte blev de kontaktade av Paul Sabu – allt detta på bara några veckor! Han producerade deras debutplatta ”Badmouth” (2008) vilken sålde bättre än man väntat sig. Idag har fanbasen växt sig otroligt mycket större, mycket på grund av den trevliga attityd de har, som man sällan finner hos rockstjärnor. Efter ett par års slit så är det äntligen dags för uppföljaren till debuten…”Heavy Metal Parking Lot”.

Personlig tyckte jag att förra skivan var. På en rätt okej nivå. Den var inte dålig men innehöll heller inte någon WOW-effekt. Därför blir jag väldigt glatt överraskad när jag sätter på nya skivan. Redan från första spåret så är skivan ruskigt bra! Tänk dig liksom, en blandning av något bra 80-tals band, en liten klick 70-tals hårdrock, men också lite av aggressiviteten i gitarr-riffen som hos ett klassiskt metalband. Då har ni den här skivan! Den har precis alla element – alltifrån mysiga lugna hårdrocksballader till partylåtar till mer aggressiva hårda låtar.

Det är väldigt svårt att hitta svaga punkter på skivan, eller snarare, det är omöjligt. Varenda låt är bra på sitt eget sätt, men de absolut bästa guldkornen finner man i låtar som ”Tired”, ”Heavy Metal Parking Lot”, ”Radiator” och ”Silverlining”… och så kan man fortsätta hela kvällen. Det kan låta krystat – men det här är den bästa hårdrocksskiva jag har hört hittills i år, och jag kommer att bli föga förvånad om det kommer ett album som kan slå det här. För detta är, mina vänner, ett album i toppkvalité som var väl värd sin långa väntan. Jag råder alla som gillar hårdrock att införskaffa skivan. Du kommer inte att ångra dig. Jag kan nästan lova dig det. Du behöver den här.

Bäst: ”Heavy Metal Parking Lot”. Den vinner med en svag, svag marginal över ”Tired”.

Mindre bra: Eh. Inget. Kunde inte hitta något, faktiskt. Kanske något med bookleten, men det är inte relevant för fem öre…

Sara Köhler

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

07 2011

Comments are closed.